vrijdag, september 01, 2006

De Klasrebel

Vindt update van dit en andere artikelen: CATEGORY:


De eerste leraarsvergaderingen zitten er op en de leerlingen treden vandaag opnieuw weer aan. Op sommige televisieprogramma's en op bepaalde websites werden er reclames gebracht waar men de idee kon opdoen dat zij de leerlingen tot gedrag aanspoorden waar onze maatschappij eigenlijk niet mee gediend is.
Het gek doen kan misschien wel leuk lijken, maar als de fratsen het fatsoen te buiten gaan is het een ongewenst asociaal gedrag.
Reeds enkele jaren valt het op dat kinderen waarbij het niet zo goed gaat tussen de ouders de kinderen ook een gedrag gaan tonen dat duidelijke kenmerken heeft van knelpunten. Dikwijls zijn het kinderen van gescheiden ouders welke zich moeilijk een fijne houding weten aan te meten in de klas. Het zijn stoorzenders die het groepsverband verstoren.
Vanaf vandaag gaan de leerkrachten de rebellen in de school weer tegen het lijf lopen. Maar voor vele docenten is het een hoop om ook deze leerlingen op het rechte pad te krijgen en te stimuleren om positief tegen het leven aan te kijken. Ook willen zij de slechte leerlingen niet opgeven maar staan zij er voor om zich ten volle in te spannen en boeiend leerstofmateriaal aan te bieden aan hen die voor de volgende generatie zullen moeten gaan zorgen.
+ >
What to Do with the Classroom Rebel?
I'm glad God prompted me to see past John's defiant scowl.


I look up as John swaggers into my seventh-grade English class and shoves his man-sized body hard into his seat. He's back again—this time from a weeklong suspension for beating up a sixth-grader.

When the opening bell rings, I write an introductory exercise on the chalkboard. The students begin writing.

Except John.

|
Finish this article |

Geen opmerkingen: