vrijdag, september 01, 2006

Schijnbaar onmogelijke opdracht

vindt update van dit bericht en andere:
 CATEGORY:




Op het eerste gezicht lijkt de opdracht van Jezus om uit te trekken en te gaan verkondigen een onmogelijke opdracht voor ons.
Indien wij echter de Handelingen van de apostelen ter hand nemen zien wij dat wij niet alleen zijn met onze twijfels en moeilijkheden omtrent het verspreiden van het Goede Nieuws.
De Heilige Schrift lijkt vol onmogelijke verwachtingen of eisen. Vele opdrachten naar ons toe zijn ook niet haalbaar op menselijke kracht alleen. Ook Jezus vraagt ons om dingen te doen welke wij niet alleen kunnen verrichten. Maar aan de apostelen had Hij een Helper belooft welke op Pinksterdag is gekomen. Allen werden zij vervuld van de Heilige Geest en begonnen in vreemde talen te spreken, naargelang de Geest hun te vertolken gaf. Het was de Kracht van God welke hun mogelijkheden gaf naargelang de Geestesadem hun gaf uit te spreken.
Wij kunnen ook onze hoop uit drukken dat God ons zal begeleiden en ons de mogelijkheden zal geven om ons te laten spreken zoals God wil dat wij spreken. Zodat anderen ons als het ware in tongen de grote dingen van God zullen kunnen horen vertolken, dit wil zeggen in een taal die voor onze toehoorders verstaanbaar zal zijn en juist niet een soort wartaal zal zijn, maar in hun eigen taal.
Misschien is de tijd gekomen dat onder ons ook jonge mannen visioenen zullen schouwen en ouderen dromen zullen vertellen, als ware nieuwsberichten, waarschuwingen of profetische gedachten.
Bloed en vuur hebben deze aarde steeds omringd, maar walmende rook heeft misschien aan intensiteit toegenomen en tekenen zijn met de dagen der tijden duidelijker geworden. Het komt er op aan om de blinden nu te laten zien, welke tekens God ons gegeven heeft. Woorden van Leven kunnen wij aanbieden aan hen die willen horen. Aan ons is de taak gegeven die Blijde Boodschap te verkondigen.
God heeft Jezus als Leidsman en Verlosser verheven en naar Hem kunnen wij opkijken en Zijn voorbeeld trachten na te volgen. Dit heeft tot gevolg dat wij soms op de rand van de afgrond moeten stappen om verder te gaan. Onaangename confrontaties mogen wij verwachten indien wij de Heer willen volgen.
Ook Paulus voorbeeld kunnen wij ter harte nemen. In Damascus was hij vrijmoedig opgetreden in de naam van Jezus en hij probeerde ook de angst voor de oorspronkelijke leerlingen van Christus die bang waren voor hem als Saulus, de Christen vervolger, opzij te schuiven. Vertrouwelijk ging hij met de andere volgers van Christus om. Door gehoorzaamheid aan de Heer nam het werk van de gemeenschap toe en werd de Kerk door de Heilige Geest versterkt. Het ledenaantal nam toe onder de bemoediging van de Heilige Geest. en dat is waar wij vandaag ook op hopen, dat de Kerk verder mag groeien en waar zij leek doodgebloed dat zij terug mag opschieten en ontluiken om weer vrucht te dragen.
Dat de Heilige Geest ook ons zal bemoedigen en steeds meer mensen zal doen aansluiten ter verheerlijking van God.
Dat wij mogen gered worden en begeleid worden om op de juiste wijze het Woord van God te verkondigen en anderen aan te moedigen de juiste Weg te volgen en Gods Woord lief te hebben met de verwachting van het komend Koninkrijk van God.
Indien wij een zuiver perspectief hebben is het makkelijker om te leven voor het geloof. Wij mogen er op vertrouwen dat er een Kracht is die ons zal dragen.

Geen opmerkingen: